Veel gelezen artikelen

Sorry. No data so far.

Rijkslogo NL: €15 miljoen

implementeren
Error: Kan map /var/www/html/osage/allesoverhuisstijlen/production/blog/wp-content/uploads/2022/08 niet aanmaken. Is de bovenliggende map beschrijfbaar door de server?
Door Roy

In diverse media is ingegaan op de kosten van het ontwikkelen van het rijkslogo.
Er word nauwelijks gesproken over de beweegredenen van deze  logoimplementatie (kostenreductie). Ben zelf namelijk wel erg benieuwd of deze ambitie al gemeten is.
Zie artikel uit de media hieronder:

De ontwikkeling van het Nederlandse rijkslogo kostte de belastingbetaler een slordige 15 miljoen euro. De personeelskosten liepen voor één persoon op tot bijna vijf ton.

Het logo en de bijbehorende huisstijl werden ontwikkeld tussen 2008 en 2011 en kostte iedere Nederlander ongeveer één euro. De rijkshuisstijl wordt gebruikt op onder meer briefpapier, visitekaartjes, spreekgestoelten, kleding, auto’s, manchetknopen, stropdassen, pashmina damessjaals, vlaggen, websites, gevels, agenda’s en bewegwijzering.

Personeels- en managementkosten

De personeels- en managementkosten zijn opvallend hoog, schrijft de Pers vandaag. Zo werd er aan één werknemer in totaal 473.672,44 euro besteed, tussen 2007 en begin 2011. In overheidsstukken wordt deze persoon aangeduid als ‘Dhr PP’. “Omwille van de eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer” heeft het ministerie van Algemene Zaken zijn gegevens anoniem gemaakt.

Linkedin Twitter
Dit bericht is geplaatst in implementeren. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.